Over Event Confederation

Alle eventfederaties onder 1 koepel

Event Confederation is opgericht in volle Covid-19 crisis, met als ambitie de krachten van alle Belgische spelers in de ‘live’ sector te bundelen.

Ze vervangt zowel de informele Alliantie van Belgische Event Federaties onder impuls van ACC (eventbureaus), BECAS/UPT (eventcateraars), BESA (toeleveranciers voor de eventsector) en Febelux (organisatoren, eventlocaties en eventsuppliers) als Confederation Events, opgericht door BESA en Febelux met het oog op het bekomen van een Paritair Comité voor de ganse eventsector, ism Unizo.

Wie schuift mee aan bij Event Confederation?

Enkel erkende vakverenigingen kunnen lid worden van Event Confederation. Niet erkende vakverenigingen kunnen aansluiten als toetredend lid; Event confederation zal hen helpen zich professioneel te organiseren en hen bij te staan in het bekomen van een erkenning.

Event Confederation heeft een groep van ‘Captains of Industry’ rondom zich verzameld: leidende persoonlijkheden uit de sport-, festival- en entertainment-sector.

Ook individuele merken en bedrijven kunnen zich verbinden met de Event Confederation als Industry Partner bij bepaalde evenementen of overlegmomenten.

De brede belangen van de ‘live’ sector behartigen

De doelstelling van deze nationale confederatie is om de brede belangen van iedereen in de ‘live’ sector te behartigen. Het maatschappelijke én economische belang van onze sector dient immers structureel zichtbaar gemaakt te worden voor alle stakeholders: beleidsmakers, media, opinieleiders, het brede publiek en actoren uit en rond de sector. Nog al te vaak worden we aanzien als een ‘vrijetijdsbesteding’ en niet als een economisch belangrijke sector en exportproduct voor onze regio’s. Een federale politiek vertegenwoordiging van de eventsector is één van de strijdpunten.

De Event Confederation heeft de bedoeling om – samen met de academische wereld – de sector structureel in kaart te brengen, de evolutie van onze sector pro-actief te documenteren en te communiceren met alle stakeholders.

Daarnaast wil Event Confederation inzetten op het verbinden van de sector: door krachten te bundelen, meer eenheid te creëren onder de verschillende verenigingen en een groter draagvlak te creëren om gezamelijke objetieven na te streven.

Nieuwsarchief