We hebben een nieuwe confederation manager!

Christine Merckx wordt de nieuwe manager van Event Confederation en volgt hierbij Stijn Snaet op, die sinds de oprichting in 2020 aan het roer stond. In volle coronacrisis werd Event Confederation opgericht, met als ambitie de krachten van alle Belgische spelers in de brede evenementensector te bundelen om zo met één krachtige stem te kunnen spreken.

Opvolging verzekerd

Voor Stijn Snaet is na ruim drie jaar sectorvertegenwoordiging de tijd rijp om terug te keren naar de wereld van evenementenproductie, maar niet zonder eerst te zorgen voor een goede opvolging door Christine Merckx.

Christine is geen onbekende voor de sector. In 2014 richtte ze het eerste expertisecentrum voor de evenementensector op, vanuit Karel de Grote Hogeschool. Ze speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van het COVID Event Risk Model (CERM) tijdens de coronacrisis. En ze vertegenwoordigde, adviseerde en informeerde de sector de voorbije jaren meermaals vanuit haar academische rol met data, tools en publicaties.

Christine richtte niet enkel het expertisecentrum op, ze maakte er ook een succes van en zorgde mee voor een structurele inbedding van onderzoekscentra binnen de hogeschool: “We kenden de voorbije jaren een exponentiële groei in projecten en medewerkers. En dat is wat ik met Event Confederation ook ambieer. De uitdagingen voor de sector zijn talrijk. Hiervoor zijn middelen en mensen nodig. Pas dan kan je echt snelheid en duurzame impact maken.”

Memorandum

Ook in het recent gepubliceerde memorandum benadrukt Event Confederation de vele uitdagingen en ambities voor de sector. Zo wil ze voluit gaan voor een volwaardige (h)erkenning van de sector met een duidelijk(er) wetgevend kader en meer samenwerkingen. Maar ook wil de confederatie nog sterker inzetten op thema’s als duurzaamheid, innovatie en een betere work-life-balance voor de duizenden professsionals actief in de sector.

Het memorandum is een duidelijke oproep: als Event Confederation een constructieve partner zijn van het beleid om maximaal ruimte te geven aan de evenementensector om te groeien en zo de Belgische en regionale economie maximaal te ondersteunen. Event Confederation wil de brede evenementensector samenbrengen en is dan ook met Christine Merckx aan het roer de ideale partner voor de overheid om de ambities en doelstellingen voor de sector te verwezenlijken.