Nieuws

BECAS aan het woord

BECAS verenigt ondernemingen die zich hoofdzakelijk bezighouden met het verzorgen van gasten op gebied van Food & Beverage (catering) bij gebeurtenissen (events) van tijdelijke aard voor zowel particulieren als bedrijven op eigen of externe locaties. Zij doen een warme oproep aan elke cateraar of feestzaal die nog geen kennis heeft gemaakt met hun bruisende vereniging en nodigen hen graag uit als gast op de eerstvolgende bijeenkomst op dinsdag 7 november 2023. Lees hier meer over BECAS en hoe je kan inschrijven voor deze bijeenkomst.
Lees verderBECAS aan het woord
Une histoire de droits et d’obligations cover

We zijn gebeten door een hele mooie microbe! (Sommigen noemen het ook een beroep)

Events mee organiseren, meewerken op events, betrokken zijn bij events, … jullie allen, beste lezers, weten dat er niets mooier is dan dat. Beroep of passie, ik laat ieder de eer en het genoegen om het zelf in te vullen. Maar ik denk dat iedereen die af en toe rondloopt in deze sector, wel het gevoel herkent waar die passie naar verwijst.
Lees verderWe zijn gebeten door een hele mooie microbe! (Sommigen noemen het ook een beroep)

BCOH: Waarom wordt een evenementenverzekering duurder ?

Organisatoren zijn afhankelijk van klimatologische, politieke en economische omstandigheden. Denk maar aan de impact van COVID-19, de zeer onstabiele weersomstandigheden van de afgelopen jaren en enkele grote schadeclaims in verband met de "no-show" van artiesten van wie de aanwezigheid essentieel was voor het succes van het evenement. Dit leidt tot een negatieve rentabiliteit en een groeiend wantrouwen in de verzekeringssector.
Lees verderBCOH: Waarom wordt een evenementenverzekering duurder ?

B-Tonic: Talent vasthouden en aantrekken: Meer veerkracht in de eventsector

De evenementensector is een veeleisende omgeving. Veel druk op de schouders. Veel last-minute veranderingen. Goede ideeën die niet altijd lopen zoals gehoopt. Kritiek die soms heel hard kan binnenkomen… Recent onderzoek van consultant Deloitte toont dat 68 % van de medewerkers een beter welzijn verkiest boven stijgen op de carrièreladder. Het waarborgen van het duurzaam welzijn van je team en het voorkomen van burn-outs is dus essentieel.
Lees verderB-Tonic: Talent vasthouden en aantrekken: Meer veerkracht in de eventsector