Gratis bijscholen via de VDAB? Dat kan!

Veel werknemers in onze sector zitten vandaag op tijdelijke werkloosheid thuis. Dat is voor niemand fijn. We zouden uiteraard veel liever volop aan de slag zijn. Dat kan nu even niet en mogelijks is dat nog even zo.

Het is heel logisch dat de bedrijven in onze sector zich zorgen maken over de toekomst en mogelijks nog meer over die van hun medewerkers. We willen allemaal een talent-drain vermijden, maar even goed zorgen dat medewerkers hun competenties kunnen ontwikkelen nu daar de tijd voor is, iets waar we in normale druk druk drukke tijden misschien niet onmiddellijk toe komen. Dat kan via de VDAB. En nog beter: het is zelfs helemaal gratis! Het kost de bedrijven niets, het kost de werknemers van de bedrijven niets.

Event Confederation en VDAB sloegen daarom in Vlaanderen de handen in elkaar en werkten samen een shortlist uit, een soort van preselectie van opleidingen op maat van onze sector. Er is voor elk wat wils: talen, grafische opleidingen, technische bijscholing, werken op hoogte, veiligheid, software, digitalisering, economische skills, enz. … Uiteraard is het volledige gamma aan opleidingen van de VDAB ter beschikking. Je moet je dus zeker niet beperken tot de opleidingen in de shortlist.

Het document met de shortlist vind je via deze link: https://bit.ly/37fbj00.

De thema’s van de opleidingen in het document zijn ‘clickable’. Zo kom je onmiddellijk uit in de selectie van je voorkeur. Dit document is bedoeld voor alle werknemers in onze sector die hun woonplaats in Vlaanderen hebben. Mogen we aan de werkgevers van onze bedrijven vragen om dit digitaal aan al hun werknemers te bezorgen?

Tot slot, het is van belang dat werknemers in het contact met VDAB aangeven dat ze in de eventsector werken. Aangezien we als sector geen uniform Paritair Comité en/of NACE-codes hebben, is het voor VDAB niet mogelijk om een bedrijf automatisch te koppelen aan de eventsector. Dat betekent dat de VDAB-adviseur op basis van identificatie van het bedrijf niet zomaar de link zal kunnen leggen.

We vragen uitdrukkelijk aan de bedrijfsleiders in onze sector om deze mogelijkheden bij hun werknemers stevig te promoten. Het is in ieders voordeel, zowel dat van de werknemers als dat van de werkgevers. De extra verworven competenties staan bij herneming van de sector immers ter beschikking van hun bedrijf.