Samen zijn we sterker

Cijfers van de FOD Financiën tonen aan dat de twee zwaarst door de coronacrisis getroffen sectoren in ons land de horeca en de evenementensector zijn, met respectievelijk 39% en 81% omzetverlies. Er kwamen steunmaatregelen zodat iedereen het hoofd boven water kon houden.

Een van de maatregelen is het dubbel overbruggingsrecht, waar je als ondernemer recht op hebt wanneer je je inkomsten verloren ziet gaan door een verplichte sluiting of een totaal verlies van omzet.

Ook al vallen onze inkomsten weg, hebben we geen werk en zitten onze mensen al negen maanden thuis, toch zijn de bedrijven uit onze sector niet verplicht gesloten zoals de horeca. Maar net als de horeca zijn onze eventbedrijven blijven zoeken naar creatieve manieren om hun job uit te oefenen en om bij te dragen aan de maatschappij. Vanaf het moment dat ze daarbij 1 euro omzet boeken, valt het dubbel overbruggingsrecht voor de zelfstandige zaakvoerder echter weg. Horecazaken worden aangemoedigd om take away te organiseren en zo nog wat omzet te creëren en aan de slag te blijven. De eventsector wordt daarvoor gestraft. Bij de horeca bij is de combinatie toegelaten, bij de eventsector niet.

Deze oneerlijkheid werd al meerdere keren aangekaart. Om deze discriminatie tussen de verschillende sectoren in ons land nog duidelijker te maken, bundelen de Event Confederation en #SoundOfSilence nu de krachten. Samen nemen we een advocaat onder de arm om samen te strijden, want elke wettelijke omkadering over waarom wij door de overheid losgelaten worden van dit steunpakket ontbreekt.

Wij geven niet op en blijven strijden oor de steun en de erkenning die de vele mensen in de eventwereld verdienen.

Lees het persbericht van #SoundOfSilence hier: https://bit.ly/2IN6Aue

Photo by Tingey Injury Law Firm on Unsplash