B-Tonic: Talent vasthouden en aantrekken: Meer veerkracht in de eventsector

Laten we de situatie schetsen. Je werkt in de evenementensector. Zelf ervaar je druk, maar je ziet ook dat er veel druk rust op de schouders van je waardevolle medewerkers. Veel last-minute veranderingen. Goede ideeën die niet altijd lopen zoals gehoopt. Dan nog kritiek die soms heel hard kan binnenkomen. De evenementensector als een veeleisende omgeving omschrijven, is dus wel een understatement. Uit recent onderzoek van consultant Deloitte blijkt overigens dat 68 % van de medewerkers een beter welzijn verkiest boven stijgen op de carrièreladder. Het is dus niet meer dan logisch dat we met volle inzet willen werken aan het waarborgen van het duurzaam welzijn van je team en het voorkomen van burn-outs. Je team is tenslotte de drijvende kracht achter je succes. 

Burn-out en veerkracht

De huidige onzekerheden en flexibiliteit maken de druk op je team groter. Dat heeft niet alleen gevolgen voor hun persoonlijke welzijn, maar het kan ook invloed hebben op de prestaties van je organisatie. Daarom is veerkracht opbouwen absoluut cruciaal. Trouwens, een goed medewerkerswelzijn kan je organisatie ook aantrekkelijker maken voor nieuw talent, klanten en investeerders.

Veerkracht verhogen, hoe pak je dat aan?

Goed nieuws! Je kan concrete actie ondernemen om je team te helpen om veerkracht te kweken. Door de veerkracht in je organisatie te meten kom je al een heel eind. De Resilience Scan gaat zelfs verder dan dat. Naast dat iedere deelnemer een persoonlijk advies krijgt over hun veerkracht, brengt de Resilience Scan de huidige situatie van jouw organisatie ook in kaart in een overzichtelijk bedrijfsrapport met een bedrijfsadvies. Zo kan jij actie ondernemen om de veerkracht van jouw team te verhogen. 

Daarbij komt dat elke deelname aan de Resilience Scan een bijdrage aan de evenementensector zelf betekent. Hoezo? B-Tonic werkt momenteel aan een benchmarkstudie over veerkracht binnen de verschillende sectoren. Hoe is het in feite gesteld met de veerkracht van de medewerkers in de evenementensector? Deze benchmark helpt om de stand van zaken in de sector in haar geheel in kaart te brengen. 

Kortom, waarom voor de Resilience Scan kiezen? 

  1. Krijg inzicht in de veerkracht van je team: Door deel te nemen krijg je waardevolle inzichten in de veerkracht van je team. Dat stelt je in staat om gericht actie te ondernemen om het welzijn van je team te verbeteren.
  2. Ontvang persoonlijk advies: Elk van je teamleden ontvangt een persoonlijk advies over hun veerkracht op basis van de verzamelde gegevens. Dat helpt hen om beter met stress om te gaan en zo burn-outs te voorkomen.
  3. Lever een bijdrage aan je sector: Je draagt bij aan de kennis en het begrip van medewerkersveerkracht in de evenementensector als geheel. Samen maken we de branche sterker, veerkrachtiger en gewapend met een extra dosis emotionele intelligentie. 

Wat bieden we aan?

De investering voor je hele organisatie bedraagt slechts 24,99 euro exclusief btw, onbeperkt aantal deelnemers. Hiervoor krijg je voor de Resilience Scan, een bedrijfsrapport met waardevolle inzichten in de veerkracht van je team en elke deelnemer een persoonlijk advies. Ook kan je een kostbare bijdrage leveren aan het welzijn van je sector. 

Meer weten? Klik hier.