Beroepsfederatie BECAS start activiteiten terug op

Meer dan 3 jaar na de laatste officiële bijeenkomst verzamelde BECAS vzw, de beroepsfederatie die opkomt voor de economische en politieke belangen van alle eventcateraarsen feestzalen met eigen catering zich opnieuw.

Het werd een hartelijk weerzien voor meer dan 60 eventcateraars die kwamen luisteren naar de plannen van voorzitter Steven Droogers, nadat de van oorsprong feitelijke vereniging werd omgevormd naar een vzw tijdens de Corona crisis.

De afgelopen jaren droeg BECAS vzw vooral achter de schermen bij door de actieve deelname van haar bestuursleden binnen Horeca Vlaanderen, Unizo en Event Confederation. Echter, nu de meeste cateraars eindelijk een volwaardig werkjaar achter de rug hebben, wil de vereniging terug focussen op haar originele missie: “gelijkgestemde beroepsprofessionals samenbrengen en inspireren door middel van bijeenkomsten.”

Na getuigenissen van o.a Jan Van Eyck (Van Eyck Catering) en Jan Verhelle (Diner Privé) werd duidelijk dat de aanwezigen net als hen vooral wakker lagen van de stijgende prijzen, het structureel tekort aan opgeleid personeel en het behouden van gezonde marges in de sector.

Over BECAS

BECAS (becas.be) werd in 2017 opgericht als kwaliteitslabel en feitelijke vereniging om inspiratie te delen onder haar stichtende leden via events. De 15 oorspronkelijke leden komen hoofdzakelijk uit Vlaanderen. Sinds 2020 onderhoudt BECAS nauwe samenwerkingsverbanden met UPT (Franstalige eventcateraars met hoofdzakelijk leden uit Brussel en Waals Brabant) en Event Confederation. Sinds 2022 werd BECAS omgevormd naar een vzw en streeft het na om als erkende beroepsfederatie alle eventcateraars en feestzalen met eigen catering(NACE 56.210) te verenigingen. Nieuwe leden of vragen voor meer info kan via office@becas.be