Freelancersbevraging 2023

Vorig jaar peilde BESA al een eerste keer naar de dagtarieven van de eventfreelancers. Door corona voelden velen van hen de druk om die tarieven aan te passen en dus klonk de roep om wat nu een eerlijke prijs is luider dan ooit.

Om een benchmark te kunnen maken en de evolutie van de dagtarieven van onze freelancers te kunnen volgen, werd beslist om de bevraging jaarlijks te herhalen. Ook de academische wereld was geïnteresseerd. Dus is er ook dit jaar een freelancersenquête en sloegen BESA en ACC de handen in elkaar onder de vlag van de Event Confederation.

De situatie is ondertussen weer veranderd. Corona mag dan zo goed als verdwenen zijn, het blijven volatiele tijden met de energiecrisis en de hoge inflatie. Daarom polsen we in deze jaarlijkse freelancersenquête opnieuw naar de dagtarieven van de Belgische (event)freelancers en hoe de huidige economische context die beïnvloedt. Reken je de index helemaal door in je dagtarief? Hoe gaan je collega freelancers om met hun tarieven? We willen er graag net als jij een zicht op krijgen.

Ook opdrachtgevers – zowel eventbureau’s als toeleveranciers – kunnen deze keer hun zegje doen en ons vertellen hoe ze de vergoeding van hun freelance medewerkers zien.

Mogen we je vragen om onze freelancersbevraging in te vullen? Je vindt de link naar de bevraging hier: https://nl.surveymonkey.com/r/LTVRRHV