Hoe zet je een duurzaam verpakkingssysteem op?

Leefmilieu Brussel stelt een Facilitator Verpakkingen ter beschikking die u adviseert en begeleidt om duurzame verpakkingssystemen te implementeren.

Om alle professionals en organisaties gratis te adviseren en ondersteunen om het gebruik van wegwerpverpakkingen te vermijden, o.a. in het kader van de Europese richtlijn ‘Single UsePlastics’ (SUP), evenals de nieuwe specifieke Brudalex-regelgeving voor openbare besturen in het kader van hun eigen activiteiten, heeft Leefmilieu Brussel een nieuwe dienst opgericht via de “Facilitator Verpakkingen”.

Een facilitator Verpakkingen: voor wie?

Alle professionals en organisaties die het gebruik van wegwerpverpakkingen, al dan niet voor voeding, willen vermijden: professionelen, scholen, lokale overheden, winkels, vzw’s,… De facilitator beantwoordt alle vragen om naar meer duurzaamheid te streven!

Concreet: welke diensten worden er aangeboden?

Een helpdesk om op de meest gestelde vragen te antwoorden en u te begeleiden bij de implementatie van duurzame verpakkingssystemen, waarbij aspecten aan bod komen zoals:

  • Herbruikbaar vaatwerk
  • Waarborgsystemen
  • Leveranciersvan herbruikbare verpakkingen
  • Kosten, proceduresen logistiek
  • Praktische organisatievan evenementen
  • Goede praktijken, contactenen tools

Een individuele begeleiding: indien na contact met de helpdesk ondersteuning op maat nodig is, biedt de facilitator de mogelijkheid om het verpakkingsbeheer van de organisatie te analyseren om aanbevelingen te doen en oplossingen op maat te bieden.

Contact & evenementen

Om met de facilitator contact op te nemen en van deze expertise te profiteren, stuur een mail naar: verpakkingen@leefmilieu.brussels.

Bezoek de website voor meer informatie: https://leefmilieu.brussels/pro/diensten-en-aanvragen/advies-en-begeleiding/hoe-zet-je-een-duurzaam-verpakkingssysteem-op-een-facilitator-adviseert-en-begeleidt-u