Studie afval en materialen op festivalcampings

Een geweldig festival op poten gezet, maar nadien een kater van al het achtergelaten materiaal en rondslingerend afval op de festivalcamping? In 2023 liet de OVAM een studie uitvoeren door Deloitte en MAS Research, op zoek naar oplossingen voor het afval en de materialen die jaarlijks op heel wat festivalcampings achterblijven. Herkenbaar? Het rapport zet je op weg voor de zomer van 2024.

De studie neemt de huidige afvalproblematiek onder de loep evenals de partijen die er invloed op hebben en bestaande oplossingen bij binnen- en buitenlandse festivals. Een bevraging bij zo’n 2.000 respondenten geeft ook een inkijk op de factoren die het gedrag van kampeerders beïnvloeden.

Concreet biedt de studie een uitgebreid naslagwerk met praktische tips en oplossingen om te komen tot meer afvalpreventie, hergebruik van materialen, betere sortering, recyclage en een vermindering van afval in het algemeen op uw festivalcamping.

Wil je snel aan de slag? Bekijk dan achteraan in het document de 6 fiches met concrete initiatieven waar je prioritair op kan inzetten.

U vindt het volledige rapport op de website van de OVAM.

Save the date!

Na het succes van de vorige editie organiseren de OVAM en FostPlus op woensdag 6 maart 2024 voor de tweede keer een Conferentie Herbruikbaar Cateringmateriaal in LAMOT in Mechelen. Noteer het alvast in uw agenda!