Tijdelijke Werkloosheid onder Corona en Overbruggingsrecht verlengd tot einde jaar

Na weken van onderhandelen met diverse kabinetten, op basis van ons EC Deloitte rapport, zien we toch de eerste vruchten van ons lobbywerk! De federale regering beslistte vandaag om nog 90 miljoen euro uit te trekken voor de allerlaatste verlenging van deze economische coronasteun.

Tot het einde van het jaar kunnen bedrijven nog steeds hun werknemers soepel op tijdelijke werkloosheid zetten.

Het was een van de stevigste discussiepunten van de jongste weken: moet bij het ingaan van het vierde kwartaal een punt gezet worden achter alle steunmaatregelen aan bedrijven en werknemers, nu de sanitaire beperkingen bijna allemaal weer opgeheven zijn en de economie weer aantrekt? Of moest het vangnet nog enkele maanden opengespannen blijven, om bedrijven uit de evenementensector, de horeca, industrie en het transport, die nog altijd minder werk hebben dan voor corona niet te laten crashen met de meet in zicht.

Ook het overbruggingsrecht voor zelfstandigen loopt door tot het einde van 2021. Het verschil is wel dat zelfstandigen 65 % omzetverlies moeten bewijzen en alleen nog een enkele premie zullen krijgen.

Photo by Tara Winstead from Pexels