We zijn gebeten door een hele mooie microbe! (Sommigen noemen het ook een beroep)

Events mee organiseren, meewerken op events, betrokken zijn bij events, … jullie allen, beste lezers, weten dat er niets mooier is dan dat. 

En wat mij betreft is het geen beroep, maar een echte passie waar je door gebeten bent (ik laat in het midden of het door een echte microbe is of een eerder figuurlijke beet is). Bezoekers, deelnemers, klanten, … niets mooier dan je gasten een onvergetelijk moment bezorgen. 

Beroep of passie, ik laat ieder de eer en het genoegen om het zelf in te vullen. Maar ik denk dat iedereen die af en toe rondloopt in deze sector, wel het gevoel herkent waar die passie naar verwijst. 

Het is net iets meer dan een 9-to-5 job … 

En laat net dat zijn waar ook ik persoonlijk ‘last’ van heb. De lokroep van het terrein, de goesting om zelf de handen terug uit de mouwen te steken, het gevoel aan de etalage te staan van de snoepwinkel, maar er niet zelf mogen aankomen. 

Vandaar mijn keuze. Een keuze om de voltijdse invulling van Event Confederation af te bouwen om volop die goesting en passie terug te laten spreken. 

Zeer waarschijnlijk is dit het laatste voorwoord dat ik als Confederation Manager tot u mag richten. Maar wel met de vaste bedoeling om (samen met de RvB) het in goede handen over te dragen. 

Ik wens elk van jullie uitdrukkelijk te danken voor de rit. Soms rustig vaarwater, maar toch heel vaak een kolkende meedogenloze bergrivier. En steeds met een gezamenlijk doel voor ogen. Samen doorzetten om de sector beter, sterker en straffer te maken. 

En tot slot een oproep. 

Event Confederation is geboren uit samenwerking. Het beste bewijs dat deze richting de enige juiste is. Daarom, beste ondernemers, sluit u aan bij een federatie en ondersteun op die manier de werking van Event Confederation. Laat het een blijvende oproep zijn: enkel samen geraken we vooruit!

Dat is mijn rotsvaste overtuiging. 

Stijn Snaet