Meet In Flanders Academy #11: Ecologische duurzaamheid in de congres- en eventsector – 08/12

De 11de editie van de Meet in Flanders Academy (MiFA), het jaarlijkse sectorevent van Toerisme Vlaanderen, vindt plaats op vrijdag 8 december in de Oude Vismijn in Gent. Het evenement wil niet alleen de professionals uit de Vlaamse congres- en eventsector verbinden en inspireren, maar ook een uniek platform bieden om te netwerken en kennis te delen.

Het thema van deze editie zal ecologische duurzaamheid van congressen en events zijn. Organisatoren van congressen en evenementen zijn vaak al aan de slag met dit topic, toch is de uitdaging nog groot. Dit topic werd al vaker aangeraakt maar de bedoeling is om deze keer meer in de diepte te gaan en dus wordt er een hele editie aan gewijd.

Wat kan je verwachten?

Wat staat er allemaal op het spel op vlak van duurzaamheid? Hoe past de congres- en eventsector daarin? Hoe kunnen wij daar aan bijdragen? Welke rol kan je als professional in de congres- en eventsector hierin spelen? Wat betekent dit voor jouw organisatie? Wie zijn enkele kampioenen in dit speelveld? Wat kunnen we daaruit leren? Hoe kan je daar als eventprofessional concreet mee aan de slag?

Dit kom je allemaal te weten tijdens deze 11de editie van de MiFA op 8 december in de Oude Vismijn in Gent. Zet de datum dus alvast in je agenda!

Toerisme Vlaanderen wil natuurlijk het goede voorbeeld geven en wil van deze MiFA uiteraard een zo duurzaam mogelijk event maken. Dit vertaalt zich onder meer in de keuze voor een plantaardige lunch met lokale producten en het stimuleren om met het openbaar vervoer te komen. Er volgt later een praktische mail om ook als deelnemer duurzame keuzes te maken naar aanmeiding van de MiFA.

Het volledige programma vind je op https://toerismevlaanderen.be/nl/events/meet-flanders-academy-11.

Praktische info

  • Wanneer: vrijdag 8 december 2022, van 9u30 tot 17u00.
  • Waar: Oude Vismijn, Rekelingestraat 5, 9000Gent.
  • Deelname is gratis. Inschrijven kan via deze link.
  • Voor wie? Organisatoren van congressen en events, ondernemers en andere professionals binnen de congres- en eventsector.

Ken je vrienden of collega's die ook graag geïnspireerd worden door en over de eventsector? Breng hen dan zeker op de hoogte van dit event!