KdG zoekt HR managers uit de eventsector

Aan een inclusieve werkvloer zijn veel sociale en economische voordelen verbonden. Diversiteit en inclusie staan daarom ook hoog op het agenda van veel organisaties. En toch slagen weinig ondernemingen er echt in een inclusief werkklimaat uit te bouwen. Het onderzoeksproject INCLUSIEF TEAMWERK wil organisaties in de brede event -en cultuursector handvatten bieden voor het ontwikkelen van een inclusief klimaat.

Om de Toolbox die werd ontwikkeld te testen mikt KdG op een selectie van HR-verantwoordelijken die de realiteit goed weerspiegelen. Dat kunnen dus mensen zijn die uitsluitend rekrutering en selectie doen, maar ook bedrijfsleiders en zakelijk leiders die recrutering en selectie bijnemen in hun takenpakket of in hun job er vaak mee in contact komen en dus expertise hebben hierover of willen verwerven.

Voor de eerste testfase, die loopt vanaf 29 november, hebben zij momenteel nog geen teams en HR-verantwoordelijken die zijn ingeschreven. Dringend tijd dus om in actie te schieten!

De rekrutering van testpersonen/groepen is erg belangrijk voor het slagen van het project. Aangezien de federaties binnen de Event Confederation en het Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten de contacten hebben binnen de doelgroep van het project, kijkt KdG uit naar een recrutering vanuit onze federaties.

Ook voor het testen van een trainingsprogramma zoekt KdG overigens nog testteams.

Meer informatie hierover vind je hier:

Het project INCLUSIEF TEAMWERK is een samenwerking tussen het expertisecentrum Publieke Impact (Karel de Grote Hogeschool), Event Confederation, het Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten, de Aanstokerij, en Untitled Workers Club. Het onderzoek wordt gesubsidieerd door het Europees Sociaal Fonds (ESF) en heeft internationale partners in Nederland (Society in Motion) en Italië (3CLab).

Wil je graag meer informatie? Heb je interesse om je in te schrijven?

Contacteer eva.vermeire@kdg.be. De deadline om je in te schrijven is 23 november.

Photo by Tim Mossholder on Unsplash