Light For Peace: een gemeenschappelijk signaal tegen oorlog en voor vrede

Net zoals jullie zijn wij gechoqueerd door wat er gebeurt in Oekraïne en vinden wij het onbegrijpelijk wat er op dit moment gaande is.

Wij verdedigen niet alleen de belangen rond kwaliteit, veiligheid en samenwerking binnen de eventsector. De eventindustrie is internationaal, divers, heterogeen en open van geest in haar verschillende domeinen, en ze gaat ook altijd uit van vrede.

Daarom geven we met overtuiging gehoor aan de oproep van onze collega’s van de eventfederaties uit Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Liechtenstein, die zich naar aanleididing van de gebeurtenissen in Oekraïne hebben verenigd om samen een signaal uit te sturen tegen de oorlog en voor vrede.

Op 3 maart vanaf 20u00 worden concertzalen, eventlocaties, theaters, eventbedrijven en andere gebouwen twee uur lang uitgelicht in de kleuren van de regenboogvlag van de vrede. Wie meedoet wordt uitgenodigd om foto’s en video’s te delen op hun social media kanalen met de hashtag #lightforpeace2022. De eventsector stuurt zo een duidelijke en internationale boodschap doorheen Europa en de wereld.

We laten de eventsector oplichten – tegen de oorlog en voor vrede!

Indien je graag aan de actie deelneemt, vind je meer info op de website https://lightforpeace.org.