WE ZIEN U: Sensibiliseringscampagne tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag voor jongeren.

Een volledig gratis opleiding voor barpersoneel en een uitgebreid contentpakket - speciaal gemaakt voor de eventsector - met videomateriaal, posters, bierviltjes, stickers en andere visuals. Want het gebeurt vaker dan we denken, vlak onder onze ogen en ongeacht gender, leeftijd of seksuele voorkeur. Zwijgen houdt het taboe in stand en de problematiek in ere: hoog tijd dus om campagne te voeren. We doen een warme oproep aan onze leden om deze campagne actief te ondersteunen en te delen.

De Vlaamse Overheid – Departement Justitie & Handhaving rolt een grootschalige sensibiliseringscampagne rond seksueel grensoverschrijdend gedrag uit: 'We Zien U’.

Waarom? Omdat 64% van de Belgen al te maken kreeg met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Speciaal voor de eventsector werd een uitgebreid en volledig gratis content pakket gemaakt met videomateriaal, posters, bierviltjes, stickers en andere visuals.

Het pakket bevat daarnaast ook meer informatie omtrent een gratis opleiding voor barpersoneel om correct in te grijpen bij seksueel grensoverschrijdend gedrag. Deze materialen werden steeds gemaakt in samenwerking met experten zoals Sensoa en Horeca Vlaanderen.

Met deze campagne wordt ingezet op mensen informeren, sensibiliseren en doorverwijzen naar hulpverleners. Momenteel wordt ook gewerkt aan een VRT Max reeks met ambassadrice Lotte Vanwezemael, is de campagne actief op TikTok, worden de voorbereidingen voor een evenement getroffen alsook voor informatie-sessies in het onderwijs.

'We Zien U’: Samen maken we werk van de strijd tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Meer info over de campagne + de links waar je het pakket campagnemateriaal kan downloaden vind je hier.

De visuals van de campagne vind je hier.