Word jij gecertificeerd assessor voor het veiligheidspaspoort?

Afgelopen juni lanceerden het Sociaal Fonds Podiumkunsten, STEPP, Ritcs en Event Confederation samen met partners in de sector en het onderwijs, het leerplatform voor het veiligheidspaspoort. Het veiligheidspaspoort onderstreept het belang van veilig werken in de podium- en eventsector. Door het te gaan behalen, toont de kandidaat aan dat hij/zij/x dit veiligheidsbewustzijn ook kan demonstreren in een gesimuleerde podiumomgeving met 2 assessoren.

In drie stappen naar het veiligheidspaspoort

In drie stappen behaalt de kandidaat een veiligheidspaspoort: de online cursus doornemen, slagen voor het online examen en slagen voor het praktijkassessment. Het praktijkassessment daagt de kandidaat uit in 5 gesimuleerde werksituaties in de podium- en eventsector. Via bovenstaande link leer je in twee filmpjes hoe de assessoren te werk gaan, en welke 5 componenten deel uitmaken van het 1u- 1.5u durende praktijkassessment.

Volg een training en word gecertificeerd assessor voor het veiligheidspaspoort (ETTEC)

Vanaf oktober-november 2023 worden de eerste praktijkassessments in Vlaanderen op verschillende locaties georganiseerd. Om dit mogelijk te maken starten we in augustus met de training van de assessoren. Om je kandidaat te stellen als assessor, beschik jij over een paar jaar theatertechnische ervaring en de interesse om veiligheid binnen de podium- en eventsector onder de aandacht te brengen. Je kan dagprestaties factureren (a rato van 450 euro/examendag excl btw) en bent op jaarbasis minimaal 5 dagen beschikbaar om als assessor te werken. Let op: je mag nooit medewerkers van je eigen organisatie beoordelen.

Op 23 augustus krijg je een dag theoretische omkadering: Welke competenties moeten worden beoordeeld, en hoe pak jij je rol op als sprekende (assisterende) of stille assessor? Waar moet je op letten en hoe oordeel je zonder vooroordelen? Kan je toch niet live meevolgen, dan stellen we jou de recording beschikbaar maar mis je natuurlijk de interactie en de mogelijkheid tot vragen stellen.

In een tweede dag training ga je in een examenset-up aan de slag met andere kandidaat assessoren om het examen uit te testen en neem je om beurt de rol op van kandidaat, sprekende assessor en stille assessor. Aan het einde van deze praktijkdag ben je klaar om te starten als assessor. Aan de start van elke examendag, staat de examenset-up voor je klaar inclusief materiaal. Elke examendag beoordeel je 5 kandidaten, van veiligheidsbriefing tot feedbackmoment. Nadat je enkele assessments hebt afgenomen, certificeert ETTEC jou officieel tot assessor.

Datum van de lesdag theorie:

  • 23 augustus, bij Phlippo, Kelderveld 17, Lier. Onthaal 9u, Start 9.30[1] – 16.00

Mogelijke data voor de tweede trainingsdag, maximaal 5 inschrijvingen per dag:

  • 24/8, John & Jane, Industriestraat 16, 8755 Ruiselede (max 5 deelnemers) – locatie te bevestigen
  • 25/8, John & Jane, Industriestraat 16, 8755 Ruiselede (max 5 deelnemers)- locatie te bevestigen
  • 6/9, Auvicom Halle, Industriezone 3a, Suikerkaai 40d, 1500 Halle- blauwe zaal
  • 8/9, Auvicom Halle, Industriezone 3a, Suikerkaai 40d, 1500 Halle- blauwe zaal

Meld je aan als assessor!

Zin om deel uit te maken van een groeiende groep ETTEC assessoren in binnen- en buitenland? (België, Nederland, Finland, Zweden, Duitsland,…).

De 2 trainingsdagen zijn gratis maar onbezoldigd.

Meld je aan bij Lies de Backere van STEPP vzw: info@stepp.be voor de theoriedag + jouw keuzedatum voor de praktijkdag (dag 2)

Nog vragen?

Heb je nog vragen over de rol van assessor en de trainingen? Contacteer chris.van.goethem@ehb.be (beschikbaar half augustus).

Heb je nog vragen over de organisatie van de examens voor het veiligheidspaspoort, contacteer katrien@podiumkunsten.be of christa@podiumkunsten.be.